Οδοντική εμφυτευματολογία

Τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων για την αποκατάσταση ενός, περισσοτέρων ή όλων των ελλειπόντων δοντιών.

Αποκατάσταση ενός δοντιού

Ο τροχισμός των δύο παρακείμενων δοντιών για την τοποθέτηση γέφυρας ΔΕΝ αποτελεί πλέον την κατάλληλη θεραπεία αποκατάστασης ενός δοντιού.

Με το οδοντικό εμφύτευμα τα παρακείμενα δόντια δεν ακρωτηριάζονται με τροχισμό αλλά μένουν ανέπαφα και υγιή.

Το οδοντικό εμφύτευμα αποκαθιστά το ελλείπον δόντι εξασφαλίζοντας την αισθητική, λειτουργικότητα και αίσθηση ενός φυσικού δοντιού ενώ ταυτόχρονα παρέχει μακροχρόνια πρόγνωση στα παρακείμενα υπάρχοντα δόντια.

Αποκατάσταση περισσότερων δοντιών

Οι μερικές τεχνητές οδοντοστοιχίες (μασέλες - βιτάλια) που στηρίζονται σε υγιή δόντια και στα ούλα προκαλούν με την πάροδο του χρόνου καταστροφή των δοντιών, απορρόφηση του οστού και ατροφία των ούλων.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να αποκαταστήσουν την απώλεια πολλαπλών δοντιών ΧΩΡΙΣ τη χρήση μερικών τεχνητών οδοντοστοιχιών, διατηρώντας έτσι υγιή και ανέπαφα τα ούλα, το οστό των γνάθων αλλά και τα υπάρχοντα δόντια.

Ολικές τεχνητές οδοντοστοιχίες υποστηριζόμενες από εμφυτεύματα

Οι ολικές τεχνητές οδοντοστοιχίες (μασέλες) που στηρίζονται μόνο στα ούλα προκαλούν ερεθισμούς, πόνους, πίεση και τελικά απορρόφηση του οστού και των ούλων. Επίσης η σταθερότητα και συγκράτησή τους δεν είναι ικανοποιητική.

Αντίθετα, οι τεχνητές οδοντοστοιχίες που στηρίζονται σε εμφυτεύματα έχουν άριστη σταθερότητα και συγκράτηση και δεν καταπονούν το οστό.

Έτσι, οι λειτουργίες του στόματος μάσηση και ομιλία αλλά και το χαμόγελο πραγματοποιούνται με άνεση και αυτοπεποίθηση.